Predstavljen novi gastro-turistički film „KAŠTELA a taste of perfection“

Image00038
Image00033
Image00018
Image00015
Image00008
Image00024
478476460 1179207757544920 3198955125184931845 N
Image00038
Image00033
Image00018
Image00015
Image00008
Image00024
478476460 1179207757544920 3198955125184931845 N

U ambijentu Vile Nike u Kaštel Starom predstavljen je novi gastro-turistički film „KAŠTELA a taste of perfection“. Film je nastao u produkciji Moonstone Production, Dalmatia Film Festival i Black Bear Production, a u suradnji s gradom Kaštela i Turističkom zajednicom grada Kaštela. 

Redatelj i producent filma je  Marko Kapitanović, suradnica na projektu ispred Turističke zajednice je Nada Bilić, a među brojnim glumcima koji se pojavljuju u filmu glavni protagonist je poznati kaštelanski chef Nikola Tomić.

„Hrana i piće su osnovne ljudske potrebe, često pričamo kako imamo izvrsna kaštelanska vina i bogatu gastronomiju, ali dok se to ne vidi u slici, riječi i na filmu, teško je to predstaviti, tako da nam se čini da je kroz ovaj film predstavljena izvrsna priča o gastronomiji i vinu. Naši glumci su prošli kroz sva Kaštela i opet predstavili sve lokalitete i pokazali što raditi u Kaštelima kroz cijeli dan, tako da mislim da bi ovaj film mogao biti izvrstan mamac i atrakcija za dolazak gostiju u Kaštela“, poručila je Nada Maršić, direktorica Turističke zajednice grada Kaštela.

„U filmu je sudjelovao veliki broj glumaca, kulturno umjetničkih društava, restorana i kafića kojima se zahvaljujem. Osim gastro dijela htjeli smo prikazati i lokacije, plaže i sve što bi jednog turista dovelo ovdje kako bi svoj boravak proveo što duže. Film je prijavljen i na turistički filmski festival CIFFT. Mislim da je film zadovoljio uvjete s filmske strane, ali i uvjete ponude i potražnje“, kazao je Kapitanović.

„Zajednički cilj Grada i Turističke zajednice je promocija Kaštela ne samo kao poželjne turističke destinacije s bogatom kulturno-povijesnom baštinom, već upravo želimo Kaštela staviti i na kartu poželjnih destinacija s bogatom eno-gastro ponudom. Vjerujem da će ovaj film dati dodatnu vrijednost u promociji kaštelanskog turizma na temelju prirodnih i kulturnih ljepota, ali će i zasigurno privući i ljubitelje jela i dobre kapljice“, rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Antonia Kljaić.

S promotivnim filmom povezan je i kratki video o Crljenku, a snimljena je i pilot emisija Kaštelanske priče koja je nastala spontano. U prikazanoj epizodi, chef Nikola Tomić u ambijentu Rušinca, predstavio je jelo koje je oplemenjeno kaštelanskim vinom.

„Radi se o punjenom junećem odresku u kaštelanskom Crljenku i kaštelanskom prošeku, a prilog su mu kaštelanski makaruni na vreteno. To je jelo sa kojim smo od davnih godina bili na natjecanju kuhara u Opatiji na kojem smo dobili priznanje za autohtono jelo i osvojili brončanu medalju. Meni je bitno da to jelo zaživi i da bude tradicija kao što su sva druga jela kaštelanska tradicija, od težačke hrane, ribarske spize i gospodske koja je napravljena za specijalne prilike“, rekao je Tomić.

Podijeli
Skip to content
Grad Kaštela
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.