< Povratak

„Vizija urbanog razvoja Kaštelanskog bazena“

Kaštelanski Rotary klub nastavlja s organizacijom niza predavanja različitih tematika pa će se tako u njihovoj organizaciji, u srijedu, 13. ožujka, s početkom u 18.30 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, održati predavanje Jerka Rošina pod nazivom „Vizija urbanog razvoja Kaštelanskog bazena“

Kao jedan od dugogodišnjih vodećih arhitekata na ovom području, Jerko Rošin zainteresirane će upoznati s trenutnim stanjem prostornog planiranja, ali i mogućnostima prostornog planiranja u budućnosti, koje bi mogle donijeti pomake u urbanizmu Kaštela.
A hoće li pomaka biti u gradu koji je, zbog nedovoljno kontrole, na određeni način devastiran, ovisit će o odabranom dugoročnom smjeru razvoja i volji da se na njemu ustraje.

Na predavanju će se ujedno govoriti i o iznimno aktualnoj temi izgradnje tunela kroz Kozjak  te o pomorskoj komunikaciji s područja Kaštela kroz Trogir, odnosno plovidbi brodova ispod postojećih trogirskih mostova.

Najavljeno predavanje, osim građanima koji se žele pobliže upoznati s ovom tematikom, namijenjeno je i svima  onima koji se u svom profesionalnom radu susreću s urbanističkim planiranjem, izradom prostorno-planske dokumentacije te prostornim planovima grada Kaštela.