< Povratak

Upozorenje iz VIK-a: Zaštitite cijevi od hladnoće!

Iz Vodovoda i kanalizacije upozoravaju građane da su zbog niskih temperatura dužni zaštititi vodovodne cijevi i vodomjere od smrzavanja.

- Sve naše potrošače upozoravamo da na vrijeme provjere i poduzmu zaštitne mjere kako uslijed smrzavanja vode u cijevima ne bi dolazilo do prekida isporuke pitke vode domaćinstvima. Napominjemo da interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici, a u sklopu mjera od smrzavanja, potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka te instalacije koje su izložene hladnoći izvan objekta i u negrijanim objektima  poput vikendica, garaža, konoba - poručuju iz VIK-a.

S obzirom na najave skorog razdoblja niskih temperatura zraka koje bi se mogle spuštati i ispod ništice, iz VIK-a predlažu potrošačima da zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame, jutenih vreća, da ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini, da u vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje te kod odlaska na duži put, zatvore ventil iza vodomjera i ispuste vodu te da pripaze na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore.