< Povratak

Obavijest o plaćanju komunalne naknade za 2019. godinu

Grad Kaštela obavještava sve vlasnike ili korisnike nekretnina - obveznike plaćanja komunalne naknade da su na kućne adrese poslana​ nova rješenja o komunalnoj naknadi radi usklađenja s novim Zakonom o komunalnom gospodarstvu.

Iznos koji su do sada obveznici plaćali svakog mjeseca ostaje nepromijenjen. Razlika je u odnosu na dosadašnje rješenje samo u tome da se sada rješenjem pored mjesečnog iznosa komunalne naknade utvrđuje i ukupni godišnji iznos komunalne naknade.

Uplatnice za prvih šest mjeseci za 2019.godinu za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda su prethodno dostavljene.

Iznos na uplatnici sastoji se od zbroja mjesečnog iznosa komunalne naknade utvrđenog u rješenju o komunalnoj naknadi i mjesečnog iznosa NUV (naknade za uređenje voda) utvrđenog u rješenju o naknadi za uređenje voda koji je obveznicima dostavljen početkom ove godine.

To znači da nije potrebno obavljati posebne uplate po dostavljenom rješenju, već se plaćanje obavlja prema iznosu i roku plaćanja koji se nalaze na uplatnici.