< Povratak

Zamućen izvor rijeke Jadro

Iz Vodovoda i kanalizacije obavještavaju da je velika količina kiše koja je pala posljednjih dana, uzrokovala zamućenje na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje Splita, ali zbog zaliha u vodospremama, voda iz slavina još uvijek ne prelazi maksimalno dozvoljene parametre zamućenosti te nije na snazi preporuka o prokuhavanju vode za djecu mlađu od tri godine, starije i osobe oslabljenog imuniteta.

 

– Naime, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro, pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema i miješanja s novim količinama vode u vodoopskrbnom sustavu, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira. U tom slučaju obavijestit ćemo građane o preporuci prokuhavanja vode iz slavine – poručuju iz ViK-a.

 

Navode kako djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju i da će javnost na vrijeme biti informirana o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži.