< Povratak

Grad Kaštela dodijelio stipendije najuspješnijim učenicima i studentima

Grad Kaštela ove je godine iz proračuna izdvojio sredstva za 120 stipendija namjenjenih učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na gradsku stipendiju. U Gradskoj vijećnici svoje su ugovore danas potpisali kaštelanski učenici i studenti koji su ispunili sve potrebne uvjete za akademsku godinu 2018./2019.

– Mjesečne stipendije koje ćete primati tijekom deset mjeseci, za studente iznose 800, a za učenike 400 kuna. Nadam se da će vam ova sredstva dobro doći i barem malo olakšati roditeljima, zbog čega je i nama drago jer smo vam ih u mogućnosti uručiti. Važno nam je da što više učenika svoje znanje nakon školovanja ostane razvijati u Kaštelima i nadam se da ćemo idućih godina povećati broj stipendija jer trud, volju, znanje i zalaganje zaista treba cijeniti – poručila je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić nakon čega su potpisani ugovori.

- Ova stipendija mi je jedno veliko osobno postignuće jer su Kaštela veliki grad koji ima mnogo odličnih učenika tako da mi ovo predstavlja jednu veliku motivaciju i vjetar u leđa za daljnje učenje. Svaki put kad mi bude teško sjetit ću se onog trenutka kada sam saznala da sam dobila ovu stipendiju jer mi zaista mnogo znači – kazala je Anđela Delić, učenica 2. razreda V. Gimnazije "Vladimir Nazor" Split prilikom potpisivanja ugovora o stipendiranju.