Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Sveti Nikola darivao kaštelanske mališane

Sveti Nikola posjetio je kaštelanske mališane darivajući ih slatkim poklonima u okviru Adventa u Kaštelima, točnije "Dječje adventske bajke" koja se održava u Novom parku u Kaštel Lukšiću u organizaciji Grada Kaštela. Svetac kojemu se djeca najviše vesele, stigao je popraćen zvukom vatrogasnih sirena uz pune vreće slatkiša.

- Prošle godine san stiga brodom, a ove s vatrogasnim kolima, dogodine tko zna možda avionom, helikopterom. Mi vam malo imamo Krampusa ovde, to je običaj iz sjevernog dijela Hrvatske. Ja sam ostarija ovde, ovo radim već 40 godina i uvik je bija samo Sveti Nikola, Did Mraz, mali Isus, sveta Luce, ali nema Krampusa. U nas nema zločeste djece, sva su djeca dobra. Lipo mi je, sretan sam što ima ovoliko djece, a ovi stariji su malo nestašni - kazao je sveti Nikola kojeg je utjelovio Ivica Žegarac Žuti kojeg su djeca dočekala prigodnim programom.

Polaznici dramske skupine Gradske knjižnice Kaštela izveli su recitacije, a djeca iz Dječjeg vrtića Čarobni pianino iz Kaštel Starog su pjevala. Nakon što se uvjerio da su sva djeca ove godine bila dobra i zaslužila poklone, sveti Nikola obećao je doći i ove godine.