Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Svečano otvorene obnovljene prostorije ispostave hitne pomoći u Kaštel Starom

S ciljem daljnjeg unapređenja zdravstvene zaštite stanovnika Kaštela, u Kaštel Starom su svečano otvorene prostorije Ispostave hitne medicinske pomoći, a vrijednost investicije iznosi 1 100 000 kuna koliko je izdvojeno za građevinske radove, projektnu dokumentaciju i opremanje.

- Zahvaljujem Gradu Kaštela jer su za vrijeme 10 mjeseci koliko je trajala obnova, osigurali alternativni prostor, a osim toga, ljeti financiraju i jedan sanitetski tim na čemu im iskreno zahvaljujem. Ovo je jedna od naših najvećih ispostava u Splitsko – dalmatinskoj županiji i želim im što manje posla – kazao je župan Blaženko Boban.

- Osim što smo ustupili i opremili alternativne prostore u kojima su djelatnici ove ispostave primali pacijente za vrijeme obnove ovog objekta, zadnje dvije sezone financiramo dodatni tim hitne pomoći jer je veliki broj turista na ovom području – naveo je gradonačelnik Denis Ivanović.

Leo Luetić, ravnatelj Zavoda za Hitnu medicinu Splitsko – dalmatinske županije kazao je da ova ispostava obavi nešto više od 8.000 pacijenata godišnje te više od 2.500 intervencija dok prosječno ima 25 pacijenata dnevno u ambulanti te 8 intervencija na terenu što znači da će se u budućnosti brojke još više povećavati i zahtijevati dodatne timove.

- Trudimo se pacijentima stalno biti na usluzi no građani nas znaju zagušiti intervencijama koje nisu hitne i onda nekada ne možemo pravodobno reagirati kada je nekome stvarno hitno. Pokrivamo područje koje zajedno sa zaleđem obuhvaća i do 50.000 ljudi. Pripadaju nam i svi pacijenti zračne luke te starački domovi. Zadnja kuća do koje moramo doći je udaljena 55 minuta brze vožnje – istaknula je Brankica Božinović Vranić, voditeljica kaštelanske Ispostave hitne medicinske pomoći.