Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Preko 600 tisuća kuna za uređenje nogostupa u Kaštel Gomilici

U završnoj fazi su radovi na uređenju južnog dijela nogostupa u Kaštel Gomilici na dionici od Prilaza Giričiću do raskrižja s Obalom kralja Tomislava, odnosno od dječjeg vrtića do raskrižja s ulicom prema vatrogasnom domu.

Radovi obuhvaćaju izgradnju potpornog zida i nogostupa širine 1,80 metara na dijelu južne strane Ulice dr. Franje Tuđmana u Kaštel Gomilici u dužini od od oko 246 metara. Radovi su započeli krajem kolovoza, a rok izvođenja radova je 3 mjeseca. Izvođač je Pavela Trade, a investicija iznosi više od 600 tisuća kuna.

- Osim projektiranja, zahtjevan zadatak bio je dogovor s vlasnicima privatnih zemljišta i uređenje imovinsko - pravnih odnosa, no kada ovaj dio nogostupa završimo, uglavnom ćemo moći zaključiti temu nogostupa u Kaštel Gomilici jer smo prije nekoliko godina uredili nogostup od osnovne škole prema središtu mjesta, a nedavno i dio zapadnije od ovog koji sad uređujemo. Slijedi uređenje nogostupa u Kaštel Kambelovcu, za što je u tijeku izrada dokumentacije te pregovori i dogovori s vlasnicima zemljišta. Uglavnom se radi na principu da se vlasnici odreknu manjeg dijela zemljišta, a Grad im zauzvrat izgradi i uredi potporne zidove čime se smanjuje trošak svim zainteresiranim stranama. Što se tiče područja Lukšića i Donjih Kaštela, većina nogostupa na južnoj strani prometnice je uređena. Na tom području postoje manji segmenti neuređenih nogostupa, pa imamo one tzv.„ pješačke prijelaze koji vode nigdje“ u Lukšiću, a pregovore s vlasnicima započeli smo i za te dionice – ističe gradonačelnik Denis Ivanović dodajući kako poteškoće stvaraju i nogostupi od dijela Kaštel Štafilića do zračne luke što je u nadležnosti Hrvatskih cesta koje će, prema zadnjim informacijama, u realizaciju tog projekta krenuti u idućoj godini.