Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Održana humanitarna akcija za Kistanje

U okviru tradicionalne dugogodišnje akcije Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela i ove godine je organiziralo akciju pomoći za obitelji iz Kistanja gdje se još prije dva desetljeća u velikom broju doselio veliki broj stanovnika iz Janjeva, od kojih dio i danas živi od socijalne pomoći. Kako bi ih barem malo razveselili, članovi Crvenog križa Kaštela dovezli su im kombi hrane i higijenskih potrepština.

Radi se o humanitarnoj akciji koja se proteklih godina provodila uz pomoć odgojno obrazovnih ustanova i pojedinaca s područja Kaštela, a u organizaciji Crvenog križa pod nazivom „Djeca Kaštela za djecu Kistanja“. Zbog epidemiološkim mjera, ovoga puta je izostalo prikupljanje pomoći u ustanovama, ali kombi Crvenog križa Kaštela je i ove godine razveselio najpotrebitije obitelji iz Kistanja.

- Zahvaljujemo tvrtki Ribola na pomoći jer su nam i ovoga puta izišli u susret te smo, zahvaljujući njima, prikupili oko tisuću kilograma hrane te smo prikupljeno u Kistanja dostavili 17. studenog, a zbog korone akciju smo proveli uz pridržavanje svih epidemioloških mjera - kazao je Petar Boljat ravnatelj Crvenog križa.