Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Marko Mijić najbolji kaštelanski policajac u 2019.

Najbolji kaštelanski policajac 2019. godine je 30-godišnji Marko Mijić, službenik koji u PP Kaštela posljednjih šest godina radi kao temeljni policajac, a uoči blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika policije u Gradu Kaštela upriličen je i ove godine svečani prijem.

Najboljem policajcu čestitao je gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojim zamjenicima Jadrankom Matok Bosančić i Grgicom Benutićem te mu uručio zahvalnicu i bon u iznosu od 2 500 kuna.

- Kako bi policijski službenici u još boljim uvjetima obavljali svoju djelatnost u dogledno vrijeme bi se policijska postaja trebala smjestiti u prostor ex Kemijske škole zajedno s ostalim institucijama za koje smo predvidjeli ovaj prostor. Policija će u zgradi dobiti najviše mjesta što znači da će vjerojatno pojačati broj službenika počevši od prometne policije koja je građanima jako potrebna – kazao je gradonačelnik Ivanović navodeći da bi se sve moglo realizirati kroz 2 – 3 godine.

Načelnik PP Kaštela Neno Gudelj sigurnosno stanje u Kaštelima ocjenjuje kao dobro

-Kaznena djela su na razini višegodišnjeg prosjeka, dok se u nekim njihovim segmentima bilježi i značajan pad tako da građani mogu u Kaštelima biti sigurni. Ovom prilikom zahvaljujem gradonačelniku Denisu Ivanoviću na suradnji i ovom prijemu za mladog kolegu – kazao je Gudelj navodeći da je od početka godine zabilježeno 250 kaznenih djela, od kojih je više od 60 posto do sada riješeno.

- Približno šest i pol godina radim u policijskoj postaji u Kaštelima kao temeljni policajac, a među svakodnevnim zadaćama su djelovanja kod nasilja u obitelji, narušavanju javnog reda i mira, zloporabe droga i drugo. Posao je dosta stresan i kompleksan i policajac treba imati dosta strpljenja i znati se ponašati sa strankama. U mom poslu najdraže mi je kada mogu nekome pomoći u nevolji pa kad dobiješ zahvalu to je najljepši dio ovog posla – kazao je nagrađeni policajac Marko Mijić.