Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Kaštelanska dobrovoljna vatrogasna društva dobivaju tri nova vozila

U zgradi Splitsko – dalmatinske županije potpisani su ugovori vrijedni više od 37 milijuna kuna za nabavu modernih vatrogasnih vozila, između načelnika i načelnica, gradonačelnika i gradonačelnica 14 jedinica lokalne samouprave, 16 DVD-ova te predstavnika financijskih leasing kuća i predstavnika Vatrogasne zajednice.

Potpisivanju ugovora su uz župana Blaženka Bobana i njegove suradnike iz Županije, sudjelovali potpredsjednik Vlade RH, ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, predsjednik VZ RH, saborski zastupnik Ante Sanader, glavni županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina sa svim zapovjednicima lokalnih vatrogasnih zajednica iz općina i gradova koje sudjeluju u nabavci ovih vozila, a u ime Grada Kaštela ugovore je potpisao gradonačelnik Denis Ivanović.

Kaštelanskim DVD-ovima pripala su tri vatrogasna vozila u ukupnoj vrijednosti od preko 7 i pol milijuna kuna od čega Grad Kaštela izdvaja više od 6 milijuna kuna. Tako će po jedno navalno vozilo dobiti DVD Mladost i DVD Kaštel Gomilica dok će DVD Kaštela dobiti autocisternu za prijevoz pitke vode