Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Humanitarna akcija "Dom nakon Doma"

„Dom nakon Doma“ je humanitarna akcija udruge ACT Hrvatska koja u suradnji s Glazbeno-scenskom udrugom Kaštelansko kazalište,  Gradskim kazalištem lutaka, Pjevačkim društvom Marjan i udrugom Dea Dia Dance prikuplja sredstva za pomoć djeci nakon izlaska iz Centra za pružanje usluga u zajednici Split koji je usmjeren na djecu i mlade s poremećajima u ponašanju i osobnosti. Djeca koja napune 18 godina automatski gube pravo na smještaj u Domu.

Ako njihovi roditelji nisu u situaciji primiti ih nazad i brinuti se za njih, postaju mladi beskućnici. Neka djeca još nisu ni završila školovanje, a već su osuđena na cestu ako ne uspiju pronaći posao.

 Cilj akcije 'Dom nakon doma“ je prikupiti sredstva za tri štićenika Centra koji uskoro  kreću u samostalnost te im omogućiti  pristojan početak novog života, a kako bi ujedno bili  sklonjeni s ceste i spašeni od beskućništva.

 Sredstva će biti namijenjena plaćanju stanarine za tri mjeseca te osnovnim potrepštinama. Ova djeca nemaju nikog svog tko bi im pružio utočište i pomogao da se uključe u život lokalne zajednice.

Njihove sudbine ovise o ljudima dobra srca koji zajedno mogu spasiti mlade od najgore sudbine beskućništva, pred kojom institucije zatvaraju oči.

Program događanja:

11.svibnja 2019. u Kulturnom centru,u Kaštelanskom kazalištu, Trg hrvatske mladeži 1,Kaštel Lukšić.

10,30-12,30-Javni sat Škole glume Kaštela

18h- nastup Pjevačkog društva Marjan (Marjanke)

20h- „Domaši“ Gradsko kazalište lutaka

Na predulazu će se odvijati prodajni sajam rukotvorina brojnih udruga i kreativaca čiji je iznos također namijenjen štićenicima.

25.svibnja 2019. od 16h se nastavlja program udrugom Dea Dia Dance gdje će se pod vodstvom voditeljice Marine Kuzmanić.

16h-  radionice za djecu

17h-plesne radionice za djecu

18h-zumba party

 Uplate donacija  se mogu izvršiti na broj HR2823400091511000541