Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Čelnici Grada Kaštela primili predstavnike Crvenog križa

Uoči Dana grada Kaštela, na Međunarodni dan civilne zaštite koji se obilježava 1. ožujka, čelnici Grada Kaštela primili su predstavnike Gradskog društva  Crvenog križa Kaštela kako bi im zahvalili na njihovom doprinosu i pomoći za vrijeme pandemije koronavirusa i nakon potresa u Petrinji i Sisku.

-Zahvaljujući vašem radu i nesebičnom doprinosu, uspjeli smo u ovom prethodnom razdoblju na najbolji mogući način izaći u susret našim sugrađanima ali i stanovnicima potresom pogođenih područja. Vaš doprinos za vrijeme ove pandemije je izniman, počevši od dostave hrane najugroženijim sugrađanima, pa sve do prijevoza humanitarne pomoći. Hvala vam na velikoj pomoći koju ste pružili najpotrebitijima u ovim turbulentnim vremenima – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović, a riječi zahvale uputili su i njegovi zamjenici Jadranka Matok Bosančić i Grgica Benutić.

Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela ove godine slavi 30 godina svog djelovanja u gradu pod Kozjakom

- Punih 30 godina smo s našim sugrađanima. Dijelimo s njima i dobre i loše stvari, ali uvijek smo spremni pomoći u svakoj situaciji. Osim što pomažemo kad su u pitanju elementarne nepogode poput pandemije i potresa, ne zaboravljamo ni one najmlađe tako da redovito organiziramo prijevoz djece s teškoćama u razvoju. Hvala Gradu Kaštela na suradnji jer bez vaše pomoći ne bismo mogli uspješno provoditi sve naše akcije – izjavio je Petar Boljat, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Kaštela koji je došao u pratnji svojih suradnika.

I novinari su zahvalili Crvenom križu na dobroj suradnji i poželjeli više onih lijepih aktivnosti poput organiziranja akcija dobrovoljnog darivanja krvi i podjele poklona najmlađima nakon čega je gradonačelnik Ivanović uručio zahvalnicu Gradskom društvu Crvenog križa.