Detalj EU

< Povratak

Skriveni habitati

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Naziv projekta: Skriveni habitati

Šifra poziva: KK.06.1.2.02.

Program: Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupni proračun: 34.548.821,61  HRK

Procijenjena vrijednost ulaganja za Grad Kaštela je 250.000,00 HRK od čega se 85% sufinancira  Europskim fondom za regionalni razvoj.

Trajanje projekta: 12/2014-12/2019

Vodeći partner: Splitsko-dalmatinska županija

Partneri: Javna ustanova More i krš, Općina Dugopolje, Grad Kaštela, Grad Split, Turistička zajednice Općine Dugopolje, Turistička zajednica Grada Kaštela, Turistička zajednica Grada Splita

Svi partneri sudjeluju i u sufinanciranju projekta, ovisno o svojim aktivnostima.

Sažetak:
Projekt „Skriveni habitati“ prijavljen se u sklopu poziva „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“  objavljenog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova  europske unije.

ZAŠTO „SKRIVENI HABITATI”?

Projektom se „otkrivaju” habitati-staništa koja svakodnevno gledamo, ali ne prepoznajemo njihovu vrijednost. Od mikrohabitata Masline u Kaštelima do velikih područja poput Mosora, projektom se prezentiraju vrijedni lokaliteti prirodne baštine SDŽ.

Cilj projekta je zaštita i  održivo gospodarenje zaštićenom prirodnom baštinom. Grad Kaštela sudjeluje sa lokalitetom Stara maslina koja je kao zaštićeni spomenik prirode upisana u registar prirodne  baštine.  Lokalitet  na kojem se nalazi stara maslina će se adekvatno zaštiti, postaviti će se brojač posjetitelja na solarni pogon i  interaktivni informativni panel na kojem će posjetitelji moći dobiti sve informacije o tom vrijednom spomeniku prirodne baštine. Informacije će biti na više stvarnih jezika, a zamišljeno je  da se interaktivnom komunikacijom kroz kviz ili igre pridonese podizanju svijesti o važnosti očuvanja prirodne  baštine i njegovanju agrikulturnoga nasljeđa na kojem su Kaštela izgrađena.

 

„Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost  Grada Kaštela“